Napadač Srbije Mitrović novinaru: “Što sad? Kakvo pitanje…”

Reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila u 1. kolu grupe G na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Bilo je 2:0 za Seleçao.

Iako je Brazil glavni favorit za svjetski naslov, u susjednoj Srbiji danima se dizala atmosfera do “nebeskih visina”, mnogi su smatrali da ekipa Dragana Stojkovića može jako daleko, pa čak i do kraja, no nakon sinoćnje prezentacije, sasvim je drugačije raspoloženje.

Kritike stižu s raznih strana. Navijači su razočarani, a razočaran je i izbornik Piksi Stojković, koji je, neočekivano na konferenciji za medije nakon utakmice, puno govorio o lošoj fizičkoj spremi svojih igrača, ne dajući objašnjenje zašto je takvo stanje.

Toliko i nije problem u porazu 2:0, već u prezentaciji. Naime, Brazilci su imali 24 udarca na vrata, od toga 10 u okvir, u nekoliko su navrata i pogađali okvir vratara Vanje Milinković-Savića.

S druge strane, Srbija je uputila četiri udarca na gol u cijeloj utakmici, ali niti jedan u okvir vrata.

Drugim riječima, mogao je biti i puno teži poraz.

Puno se očekivalo od “stroja za golove”, Aleksandra Mitrovića, no on se sinoć nije iskazao.

– Sigurno smo razočarani, ipak sve ovisi i dalje o nama, moramo se oporaviti za te dvije utakmice. Nedostajalo je agresivnosti, pali smo fizički na kraju prvog i početku drugog dijela. Igrali smo protiv ponajbolje ekipe na svijetu. Bolje da smo izgubili sada i da pobijedimo sljedeće dvije utakmice, rekao je novinarima nakon utakmice.

– Nije da nismo trčali, ali smo fizički pali. Možda je to razlog neigranja u posljednjim mjesec dana i kod mene i kod Dušana VlahovićaFilip Kostić je nedostajao.

Na upit “što sad”, Mitrović je odgovorio.

– Što sad? Što ti misliš što sad? Kakvo pitanje… Igra nam pobjeda, idemo na pobjedu. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ovisimo i o drugima. Što sad… I oni su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobjedu, rekao je nervozno napadač reprezentacije Srbije.

Srbija u drugom kolu igra protiv Kameruna, koji je u prvom poražen od Švicarske 1:0 te je ekipi Dragana Stojkovića, žele li proći skupinu, pobjeda imperativ.

Komentiraj