epa06150158 A handout photo made available by Spanish Police shows Younes Abauyaaqoub, alleged terrorist suspect wanted in connection with the 17 August terrorist attacks in the Catalonian cities of Barcelona and Cambrils. According to media reports, at least 14 people were killed and some 130 others injured after cars crashed into pedestrians on the Las Ramblas boulevard in Barcelona and on a promenade in the coastal city of Cambrils. Spanish police have stated that the attacks in Barcelona and in Cambrils were linked. The so-called 'Islamic State' (IS) has claimed responsibility for the attack in Barcelona. EPA/Spanish Police / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Šef katalonske policije izjavio je kako se ne može isključiti da je osumnjičeni za napad kombijem u Kataloniji pobjegao u susjednu Francusku.

“Ne kažem da imamo informaciju o tome, no kao mogućnost, očito se moglo dogoditi”, izjavio je Josep Lluis Trapero na konferenciji za medije u Barceloni dodavši da su odmah nakon napada u četvrtak pojačane granične kontrole.

Trapero je dodao i da je u kombiju, kojim je ubijeno 13 osoba na ulici La Rambla, bila samo jedna osoba no nije mogao potvrditi da je to bio 22-godišnji Younes Abouyaaqoub kojeg su brojni mediji prokazali kao vozača. Abouyaaqoubova majka je jučer u gradiću Ripollu pozvala sina da se preda policiji jer bolje da je u zatvoru nego mrtav. Bližnji i susjedi su rekli da ne znaju gdje je, niti je li živ ili mrtav. Trapero je rekao da ne može potvrditi da je u bijegu.

Komentiraj