NAPAD U KANADI Policija identificirala obojicu osumnjičenika

EPA/ANDRE PICHETTE

Kanadska je policija identificirala dvojicu uhićenih zbog povezanosti s pucnjavom u džamiji u Quebecu, javljaju lokalni mediji. Osumnjičeni su identificirani kao Alexandre Bissonnette i Mohamed el Khadir.

Obojica su u svojim kasnim dvadesetima ili ranim tridesetim godinama, a nisu imali policijski dosje prije napada. Neka izvješća govore da su obojica bili studenti na lokalnom svaučilištu. Motiv napada još uvijek nije otkriven.

Oni su navodno otvorili vatru na Islamski kulturni centar u Quebecu u nedjelju navečer, a u napadu je ubijeno šest osoba. Jedan osumnjičeni uhićen je na mjestu događaja, dok je drugi sam nazvao policiju i predao se.

U vrijeme pucnjave u džamiji je bilo više od 50 osoba. Pet je osoba u kritičnom stanju u bolnici, dok je 12 osoba zadobilo samo lakše ozljede. Kanadske vlasti potvrdile su kako su žrtve imale od 35 do 65 godina.

Iako su premijer Kanade Justin Trudeau i premijer Quebeca Philippe Couillard napad okarakterizirali kao teroristički, lokalne vlasti još uvijek ga ne nazivaju terorističkim.

Komentiraj