Napad na kompleks britanske sigurnosne tvrtke G4S u Kabulu okončan je u četvrtak ujutro, skoro 10 sati od početka napada, a svi napadači su ubijeni, potvrdio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Petnaest ljudi, uključujući i pet napadača, poginulo je u napadu na britansku tvrtku, kazao je glasnogovornik Najib Danish. Među žrtvama su jedan Britanac i šest Afganistanaca, a još uvijek se utvrđuje identitet poginulih. U napadu je ranjeno 29 ljudi, uključujući i jedanaestero Nepalaca i petero Britanaca.

Napad je počeo u srijedu navečer kada je bombaš samoubojica detonirao autobombu, nakon čega su napadači upali u zgradu i sukobili se s pripadnicima snaga sigurnosti.

Odgovornost za napad su preuzeli talibani, a njihov glasnogovornik Zabihulah Mujahid je rekao da se radi o odmazdi za nedavne civilne žrtve u južnom Helmandu i Kandaharu te Nangarharu gdje su izvršeni zračni napadi afganistanskih i američkih snaga.

G4S je privatna tvrtka za procjenu rizika koja brine o sigurnosti britanskih diplomatskih predstavništava i osoblja u Afganistanu.

Komentiraj