Napad na zračnu luku u Istanbulu potvrđuje da se ne smije posustati u borbi protiv surovog nasilja i terorista koji na najbrutalniji način ugrožavaju sigurnost i odnose ljudske živote, poručio je u srijedu hrvatski premijer Tihomir Orešković u poruci sućuti turskom kolegi.

“S velikom sam žalošću primio još jednu vijest o bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk”, navodi se u Oreškovićevoj poruci premijeru Binaliju Yildrimu.

“Ponavljanje ovih tragičnih događaja potvrđuje uvjerenje da se ovakvim terorističkim prijetnjama moramo snažno oduprijeti na globalnoj razini i ne posustati u borbi protiv surovog nasilja i terorista koji na najbrutalniji način ugrožavaju sigurnost i odnose ljudske živote”, smatra hrvatski premijer koji izražava sućut zbog svih poginulih, a ranjenima želi brz oporavak.

Četrdeset i jedna osoba je ubijena, a 239 je ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu na glavnu istanbulsku međunarodnu zračnu luku Mustafe Kemala Ataturka, najveću u regiji i važno međunarodno prometno čvorište.

Trojica muškaraca napala su terminal za dolaske u utorak oko 21.30 sati. Otvorili su najprije nasumičnu vatru, a potom se raznijeli eksplozivom.

Među poginulima ima i 13 stranih državljana, petero iz Saudijske Arabije, dvoje iz Iraka te po jedan državljanin Tunisa, Uzbekistana, Kine, Irana, Ukrajine i Jordana.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da među žrtvama nema hrvatskih državljana.

Komentiraj