Grgo Jelavic/PIXSELL

NAPAD NA VATERPOLISTE: Osumnjičene policija tereti za zločin iz mržnje

Zagrebačka policija osumnjičila je jednog maloljetnika i dvojicu 24-godišnjaka zbog napada na mlade vaterpoliste beogradskog Partizana prije tjedan dana u centru Zagreba.

Osumnjičene za taj napad policija tereti da su počinili kazneno djelo tjelesne ozljede u vezi sa zločinom iz mržnje na štetu dvojice maloljetnih srbijanskih državljana.

Policija sumnjiči napadače da su pretprošli četvrtak navečer u Vlaškoj ulici prišli dvojici maloljetnih igrača beogradskog omladinskog vaterpolo kluba od kojih je jedan nosio klupsku majicu nakon čega su ih počeli vrijeđati, a zatim ih i fizički napali. Napadnuti maloljetnici bili su u društvu još trojice maloljetnih igrača iz istog kluba, izvijestila je policija.

Jedan od napadača je, navodi policija, zapalio pirotehničko sredstvo i bacio ga prema oštećenima te su osumnjičeni zajedno s još dvije zasad nepoznate muške osobe, rukama i nogama počeli udarati oštećene po cijelom tijelu, a zatim pobjegli prema Ulici biskupa Galjufa.

Žrtvama napada liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a policija nastavlja tragati za još dva nepoznata muškarca koji su bili među napadačima.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je u nedjelju napad na mlade vaterpoliste beogradskog “Partizana” u centru Zagreba. “Osuđujem svaku vrstu nasilja i apsolutno znate koje su moje pozicije. (…) osuđujem bilo kakvo nasilje prema bilo kome”, rekla je u Zagrebu novinarima nakon glasovanja na prijevremenim parlamentarnim izborima.

Komentiraj