Miranda Cikotic/PIXSELL

NAPAD NA TV EKIPE: 70. godišnjica uhićenja četničkog vojvode Draže Mihailovića

Sljedbenici Ravnogorskog pokreta i pripadnici boračkih organizacija iz Republike Srpske napali su u nedjelju dvije novinarske ekipe medija sa sjedištem u Sarajevu za vrijeme obilježavanja 70. godšnjice uhićenja četničkoga vojvode Draže Mihailovića u Višegradu.

Novinarska ekipa Federalne televizije (FTV) je prema riječima urednice Elme Kazagić, nakon snimanja postrojavanja pripadnika Četničkog ravnogorskog pokreta u središtu Višegrada otišla na mjesto gdje su nastavili obilježavati 70. obljetnicu uhićenja Mihailovića.

Jedan od pripadnika četničkog pokreta ih je nasilno odveo do vojvode koji im je naložio odmah odu. Novinarska ekipa FTV-a procijenila je da je bolje otići zbog vlastite sigurnosti.

Puno lošije prošla je ekipa N1 televizije. Nakon što su ih legitimirali, jedan pripadnik četničkog pokreta fizički je nasrnuo na snimatelja i počeo ga udarati kamerom po glavi.

Kada ga je novinarka pozvala da ne udara kolegu, počeo je i nju udarati mikrofonom po glavi. Prijetnje im je uputio još jedan muškarac i žena, a teže posljedice spriječile su nepoznate osobe te su izgred prijavile policiji.

Nekoliko sati poslije policija je identificirala i privela osobu koja je napala TV ekipu N1.

Komentiraj