epa05555045 A handout picture made available by the Washington State Patrol on 25 September 2016 shows 20-year-old Arcan Cetin, a suspect in the fatal shooting at the Cascade Mall in Burlington, Washington, USA, 23 September 2016. Five people were fatally shot at Cascade shopping mall about 65 miles north of Seattle, on the evening of 23 September 2016. EPA/WASHINGTON STATE PATROL / SGT. MARK FRANCIS / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

Američka policija identificirala je napadača na trgovački centar u Burlingtonu, u američkoj saveznoj državi Washington, u kojemu je ubijeno petero ljudi, utvrdivši da je riječ o osobi turskog podrijetla.

Policija je objavila kako je riječ o 20-ogodišnjem Arcanu Cetinu, stanovniku obližnjeg gradića Oak Harbour, koji je uhićen 24 sata nakon napada.

Ured FBI-ja u Seattleu priopćio je kako nema dokaza da napad ima terorističku pozadinu.

Napadač je u petak navečer u trgovačkom centru Cascade Mall zapucao iz puške, ubivši četiri žene i jednog muškarca, priopćila je ranije policija. Napadač je potom pješice pobjegao.

Policija je ranije napadača opisala kao Hispanoamerikanca, da bi potom utvrdila da je riječ o mladiću rođenom u Turskoj, koji ima stalni boravak u Sjedinjenim Državama.

Motiv napada još uvijek je nepoznat, a jedini dostupan podatak za sada je taj da je Cetinova bivša djevojka radila u kozmetičkom odjelu trgovinskog centra, u kojem je napad i izveden.

Burlington je gradić od 8.000 stanovnika i nalazi se 100-njak kilometara sjeverno do Seattlea.

Komentiraj