“Napad na Siriju “važan signal” Iranu i Hezbollahu”

Autor:

Napadi na Siriju predvođeni SAD-om “važan su signal” Iranu, Siriji i libanonskoj militantnoj organizaciji Hezbollah, ocijenio je u subotu  izraelski ministar.

“Korištenje kemijskog oružja prelazak je crvene linije koju čovječanstvo više ne može tolerirati”, komentirao je na Twitteru Yoav Gallant, član sigurnosnog kabineta.

“Američki napad važan je signal osovini zla – Iranu, Siriji i Hezbollahu”, ocijenio je.

Drugi izraelski dužnosnik rekao je da je Izrael bio unaprijed obaviješten da će se napadi dogoditi. Na pitanje koliko unaprijed, odgovorio je: “Između 12 i 24 sata, mislim.”

Na pitanje je li Izrael pomogao u odabiru meta za napad, dužnosnik, koji je želio ostati neimenovan, rekao je. “Ne koliko ja znam.”

Premijer Benjamin Netanyahu pozdravio je napade rekavši kako su “SAD, Francuska i Velika Brijtanija pokazale da njihova predanost nije ograničena samo na načela”.

“Predsjedniku Bašaru al Assadu trebalo bi biti jasno da njegovi bezobzirni napori da zadrži i koristi oružje masovnog uništenja, njegovo nemoralno kršenje međunarodnog prava i pružanje baze Iranu i njegovim saveznicima ugrožava Siriju”, rekao je Netanyahu u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.