Napad na novinara RTL-a najoštrije osudili i MVEP i Božo Petrov

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon fizičkog napada na RTL-ovog reportera Petra Panjkotu u subotu u Banjoj Luci, u nedjelju su se oglasili iz HND-a i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, najoštrije osuđujući napad na novinara, a reagirao je i čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

“Ovaj napad, kao i svaki napad na novinara na radnom zadatku ili napad zbog sadržaja novinarskog uratka, HND smatra nedopustivim i opasnim napadom na slobodu izvještavanja, a od vlasti u Banja Luci zahtijeva kažnjavanje napadača na kolegu Panjkotu”, stoji u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva.

Napad na Panjkotu najoštrije su osudili i iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. “Ministarstvo vanjskih i europskih poslova najoštrije osuđuje fizički napad na novinara RTL-a i hrvatskog državljanina Petra Panjkotu, koji se dogodio u subotu tijekom izvještavanja o prosvjedu u Banjoj Luci”, priopćili su dodajući kako je svaki napad na novinara napad na slobodu govora i izvještavanja te od nadležnih vlasti u Banjoj luci zatražili hitno utvrđivanje identiteta napadača, kao i njegovo najoštrije sankcioniranje.

“Svaki napad na novinare pokušaj je njihova zastrašivanja u obavljanju posla i napad na slobodu govora i izvještavanja. Baš zato, zajedno sa čitavim Mostom nezavisnih lista oštro osuđujem fizički napad na novinara RTL-a”, napisao je Petrov na Facebooku. “Neka nas ovaj nemili događaj podsjeti na važnost uloge koju novinari i mediji imaju u našem društvu i potaknu nas na zaštitu novinara, kako bi slobodno i bez straha obavljali svoj posao”, zaključio je.

[NAPAD NA PETRA – NAPAD JE NA SLOBODU]

Svaki napad na novinare pokušaj je njihova zastrašivanja u obavljanju posla i…

Posted by Božo Petrov on Saturday, May 14, 2016

Komentiraj