Fah

NAPADI NA MANHATTANU: Osumnjičenik uhićen nakon razmjene vatre, dvoje policajaca ranjeno

Američka policija uhitila je 28-godišnjeg Ahmada Khana Rahamija, osumnjičenog za terorističke napade proteklog vikenda na Manhattanu, objavilo je više američkih medija.

Rahami je uhićen nakon što je razmijenio vatru s policijom na području grada Elizabeth u saveznoj državi New Jersey. CNN javlja kako je dvoje policajaca ranjeno. Također je objavljeno da ga se, osim s detonacijom u New Yorku, povezuje i s aktiviranjem eksplozivne naprave ručne izrade u blizini rute humanitarnog maratona u New Jerseyju.

Nakon što je policija poslala upozorenje milijunima Amerikanaca na području New Yorka, tražeći od građana da jave policiji ukoliko vide “naoružanog i opasnog” osumnjičenika, uslijedilo je uhićenje. Osumnjičenik je uočen na nadzornoj kameri u blizini lokacije eksplozije u Chelseau te u blizini druge naprave koja nije eksplodirala. Daily Mail piše kako je policiju do Rahamija doveo pronalazak njegovih otisaka prstiju na eksplozivnoj napravi koja nije eksplodirala na Manhattanu.

Kako piše CNN, istražitelji su rekli da su kamere snimile tog muškarca kako ostavlja torbu na ulici. Nakon toga torbi prilaze dvojica muškaraca, vade napravu iz nje, ostavljaju je na ulici i odlaze s torbom.

U eksploziji na Manhattanu u subotu je ranjeno 29 ljudi.

Komentiraj