Marko Prpic/PIXSELL

NAPAD NA KRISTINU Komšić proglašen krivim, dobio godinu i pol

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u srijedu je izrečena prvostupanjska presuda Davidu Komšiću, Arjanu i Armendu Redžepiju te Filipu Filipoviću zbog otmice i napada na Kristinu Krupljan u studenom 2016. godine.

Svi su proglašeni krivima. David Komšić dobio je jedinstvenu kaznu od godine i 6 mjeseci. Redžepi Arjan osuđen je na jedinstvenu kaznu od zatvora od jedne godine zatvora uvjetno na pet godina. Armandu Redžepiju i Filipu Filipoviću dosuđena je jedinstvena uvjetna kazna od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine.

Oštećenoj Vesni Krupljan sva četvorica moraju nadoknaditi 46.495 kuna, javlja Index.

Podsjetimo, u optužnici se Komšića i njegove suoptuženike teretilo da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za preostalu trojicu dvije godine. Komšić je u travnju 2018. nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine. Izbo ju je 88 puta, a sad mu se sudilo i za brutalan napad na Kristinu tri mjeseca prije njenog ubojstva.

Komentiraj