NAPAD NA BRUXELLES Ozlijeđena dva putnika iz Srbije, Beograd jača mjere sigurnosti

FaH

U eksploziji na terminalu zračne luke u Bruxellesu ozlijeđena su i dva putnika iz Srbija, ali nisu u životnoj opasnosti, javila je u utorak Radio-televizija Srbije (RTS) pozivajući se na djelatnike turističke agencije, dok je istodobno beogradska zračna luka pojačala mjere sigurnosti nakon današnjih terorističkih napada u Belgiji.

U trenutku eksplozije putnici su bili u predvorju aerodroma, a direktor agencije “Jumbo travel” Igor Vranješević rekao je za RTS da su primljeni u jednu do biselskih bolnica i nisu životno ugroženi.

Očekuje se da putnici u srijedu iz Bruxellesa doputuju u Beograd, navodi RTS.

Iz uprave beogradske zračne luke Nikola Tesla potvrđeno je da su uvedene dodatne sigurnosne mjere nakon terorističkih napada u Bruxellesu.

“Na svaki ulaz u terminale bit će postaljena protudiverzijska kontrola – po tri rentgena i detektorska vrata za metal. To znači da će samo dva ulaza u zgradu aerodroma u idućem razdoblju biti otvorena, a ostali će biti zatvoreni”, rekao je  v.d. direktora beogradske zračne luke Saša Vlaisavljević.

Istodobno, srbijansko ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je državljane Srbije koji namjeravaju putovati u Belgiju da budu dodatno oprezni i prate informacije o sigurnosnoj situaciji.

U priopćenju ministarstvo je istaknulo da su u Belgiji pojačane mjere sigurnosti, a na snazi je najviši stupanj upozorenja nakon današnjih terorističkih napada u kojima su poginule najmanje 34 osobe, a više od 170 ih je ozlijeđeno.

Komentiraj