EPA/STR

NAPAD NA AUTOBUSNI KOLODVOR Tinejdžerica se raznijela u Nigeriji, najmanje 6 poginulih

Nigerijska tinejdžerica raznijela se u utorak u sjeveroistočnom nigerijskom gradu Damaturuu. Raznijela se ispred glavnog autobusnog kolodvora, pri čemu je poginulo najmanje šest osoba, a ranjeno više od 40, javljaju nigerijski mediji.

Svjedoci kažu kako su vidjeli ‘mladu djevojku’ kako se približava postaji. Zaštitari su je pokušali pretražiti, ali onda se raznijela. Svjedoci navode kako je pričekala da se stanici približi jedan privatan taksi, nakon čega je detonirala eksploziv. Poginulo je svih šest osoba iz taksija.

 

  • Nitko još uvijek nije preuzeo osgovornist za napad, ali islamistička skupina Boko Haram i ranije je koristila mlade žene za obavljanje sličnih napada.

 

Policija je izvijestila kako se samo deset minuta nakon ovog napada dogodio još jedan, u kojem, osim bombaša samoubojice, nije bilo drugih poginulih. Jedan je slučajni prolaznik samo lakše stradao. Napadi su se dogodili smo nekoliko sati nakon što je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon završio dvodnevni posjet ovoj afričkoj zemlji.

Komentiraj