Naomi Osaka napustila IMG i osnovala svoju agenciju, Nick Kyrgios prvi potpisao

Nick Kyrgios (ATP 45.) prvi je tenisač koji je potpisao za sportsku agenciju Evolve, koju je u svibnju osnovala Naomi Osaka, bivša svjetska igračica broj 1 i osvajačica četiri Grand Slam turnira (Australian Open 2019 i 2021, US Open 2018 i 2020). Osaka (24) je trenutno 42. igračica na svjetskoj WTA listi a agenciju Evolve je osnovala sa Stuartom Duguidom s kojim je šest godina surađivala u IMG-u, svjetski poznatoj agenciji koja zastupa mnoge vrhunske sportaše, ne samo tenisače. Dolazak Kyrgiosa u Osakinu agenciju nije iznenađenje jer je i on prethodno imao ugovor sa IMG-om a Duguid mu je također bio agent.

„Nikad se nisam osjećala ugodno unutar granica igranja tenisa, uvijek sam pokušavala pomaknuti granice i izvan sporta kako bih postala aktivistica, poslovna žena i filantrop. Ova će agencija biti usmjerena na pomoć sportašima da stvore nove puteve, uđu u nove prostore i izgrade vlastiti posao“, rekla je Osaka po osnivanju Evolvea.

Surađujući sa Duguidom kroz IMG Osaka je postala jedna od najbolje plaćenih sportašica u svijetu zahvaljujući ugovorima sa, između ostalih, Nikeom, Mastercardom, Levi’som i Louis Vuittonom a zajedno su i pokrenuli liniju za njegu kože Kinló.

„Sportaši višu nisu samo lica koja se pojavljuju na reklamama. Oni su pravi partneri u poslu, oni mijenjaju kulturu, glasni su zagovornici promjena“, rekao je Duguid uz najavu kako je plan biznis oko Osake sa 50 podignuti na 150 milijuna dolara godišnje.

Komentiraj