Naoblaka, sredinom dana ponegdje sunčano, na Jadranu pretežno sunčano

U nizinama unutrašnjosti u petak magla i niska naoblaka, sredinom dana i poslijepodne ponegdje sunčana razdoblja. U ostalim predjelima djelomice, mjestimice na Jadranu i pretežno sunčano. Magle i niskih oblaka uz mjestimičnu slabu kišu može u prvom dijelu dana biti i na moru, uglavnom na sjevernom i na dijelu srednjeg Jadrana, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar većinom slab, u gorju ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 13 do 18 °C.

Meteoalarm je zbog mjestimice guste magle za petak izdao upozorenje žute boje za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Knina.

U subotu u unutrašnjosti većinom oblačno s maglom i niskom naoblakom osobito u prvom dijelu dana. Sunčanih razdoblja mjestimice može biti uglavnom poslijepodne. Na Jadranu djelomice sunčano, na sjevernom dijelu uz više oblaka, moguće i uz maglu te ponegdje vrlo malo kiše.

Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu između 8 i 13 °C. Najviša dnevna od 8 do 13 , u gorju moguće i malo viša, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 14 i 19 °C.

Komentiraj