Jače naoblačenje s kišom koje je zahvatilo veći dio Jadrana i zapadne krajeve unutrašnjosti, tijekom dana proširit će se na cijelu zemlju. Mjestimice može biti i obilnije kiše, osobito uz obalu i u gorju. Navečer i u noći uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti mjestimice snijeg, prognoziraju iz DHMZ-a.

Puhat će jako i olujno jugo, u unutrašnjosti jugozapadni vjetar. Iznadprosječno toplo za ovo doba godine, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 °C.

Meteoalarm je za petak izdao upozorenja žute i narančaste boje za cijelu zemlju zbog kiše i vjetra. Narančasta upozorenja na snazi su na područjima Splita, Rijeke i Gospića, a za ostatak Hrvatske izdana su žuta upozorenja.

U noći s petka na subotu i u subotu ujutro biti će kiše i pljuskova, na Jadranu i grmljavine, a u gorju snijega i stvaranja snježnog pokrivača. Snijega može biti mjestimice i u nizinama, a nošen vjetrom i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Do sredine dana prestanak oborine u većini krajeva, osim na krajnjem jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jak jugozapadni, na krajnejm jugu i olujan.

Vjetar će kroz dan na moru okretati na umjeren sjeverozapadni, a potom i buru koja će na sjevernom dijelu biti jaka već od sredine dana. Temperatura većinom između 0 i 5, na sjevernom Jadranu od 5 do 10, u Dalmaciji između 10 i 15 °C.

 

Komentiraj