Nalaz mladića iz Čakovca negativan na koronavirus, dva negativna nalaza i u Rijeci

U Međimurskoj županiji nema zaraženih koronavirusom, potvrdio je  u četvrtak navečer u priopćenju  ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak ističući da je nalaz mladića, koji je primljen jučer pod sumnjom da je zaražen koronavirusom, negativan.

Mladić je otpušten iz bolnice. Kako u Međimurskoj županiji nema zaraženih koronavirusom prekinut je privremeni postupak protokola te je glavni ulaz u bolnicu opet otvoren, priopćio je ravnatelj Novinščak.

Naime, nakon što je jučer u čakovečku bolnicu stigla mlađa muška osoba pod sumnjom na koronavirus bolnica je zbog protokola i stavljanja osobe u izolaciju, zatvorila glavni ulaz te otvorila privremeni za pacijente i posjetitelje u tom dijelu bolnice.

Zbog sumnje u koronavirus jutros je bila održana i izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije u Čakovcu a predstavnici nadležnih službi istaknuli su kako nema mjesta panici jer su službe spremne za sve scenarije.

Nalazi uzoraka uzetih od dvije osobe za koje se sumnjalo da su zaražene korona virusom negativni su, izvijestili su u četvrtak iz Stožera za zarazne bolesti Primorsko-goranske županije.

Od dva uzorka iz Rijeke koja su danas obrađena jedan je od osobe koja je bila u kontaktu s oboljelim muškarcem i ima  blage simptome, a testiranje drugog uzorka je bilo ponovljeno, jer nalaz nije bio vjerodostojan.

Na riječkom području korona virus dosad je potvrđen kod muškarca koji je radio u  Parmi, Ima simptome bolesti, smješten je u bolnicu i dobrog je općeg stanja.

Prema podacima iz stožera, u Primorsko-goranskoj županiji pod nadzorom epidemiologa je oko 100 ljudi, dok je području triju županija – Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske pod nadzorom epidemiologa ukupno oko 350 ljudi.

Iz stožera su pozvali sve koji organiziraju javne skupove da kontaktiraju stožer radi procjene rizika s obzirom na posjetitelje i to otkud dolaze, a građanima su preporučili da ne idu u posjete bolesnicima ako nije nužno.

 

Komentiraj