Patrik Macek/PIXSELL

NALAZ INSPEKCIJE Ninčević Lesandrić primila lokalnu anesteziju

Saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić prije mjesec dana u Saboru je, prilikom rasprave o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića, ispričala kako je završila na Hotnpoj nakon spontanog pobačaja, te kako su joj bez anestezije napravili kiretažu.

“Nedavno sam završila na Hitnoj, imala sam spontani pobačaj u trećem mjesecu trudnoće, a tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća zdravstveno ovoj državi, s punim povjerenjem. Dočekalo me je 15. stoljeće, a mislim da je i tada bilo puno bolje. Svezali su mi ruke i noge, počeli su proces kiretaže naživo, bez anestezije. Dakle, struganje maternice, unutarnjeg organa, naživo, bez anestezije. To je bilo najmučnijih 30 minuta u mom životu, svaku sekundu bih vam mogla opisati jer mi je trajala vječnost, to je bilo 30 minuta ponižavanja svake žene”, kazala je Mostovka u Saboru.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić uputio je u splitsku bolnicu inspekciju Ministarstva kako bi se ispitali navodi saborske zastupnice. Slobodna Dalmacija u četvrtak piše kako je inspekcija zaključila da je na splitskoj Ginekologiji u slučaju Ivane Ninčević-Lesandrić (MOST) sve obavljeno po pravilima struke.

Potvrđeno im je i kako saborskoj zastupnici Mosta nije rađena kiretaža, već vakuum aspiracija, te da je dobila lokalnu anesteziju. “Ja ću komentirati zaključak Povjerenstva ministarstva zdravstva i inspekcijskog nadzora ministarstva zdravstva tek kada ono bude službeno obznanjeno”, rekla je za Slobodnu Ninčević Lesandrić.

Rezultati inspekcije javnosti bi trebali biti objavljeni u petak.

Komentiraj