Nakon višednevne policijske potrage: U Varaždinu uhićen rumunjski lopov

Varaždinska policija priopćila je u subotu da je privela i drugog muškarca rumunjske nacionalnosti za kojeg se sumnja da je prije nekoliko dana opljačkao trgovinu u jednom varaždinskom trgovačkom centru te se sa svojim 25-godišnjim partnerom dao u bijeg,

Rumunj za kojim se tragalo u subotu se oko 7,30 pojavio na graničnom prijelazu Gola u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prema priopćenju varaždinske policije 44-godišnjak se na graničnom prijelazu pojavio pješice i predao bez otpora.

Budući je za njim raspisana potraga predan je policijskim službenicima PU varaždinske. U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon koje će biti predan pritvorskom nadzorniku.

On i njegov 25-godišnji partner u četvrtak ujutro provalili su u trgovinu u trgovačkom centru u Optujskoj ulici u Varaždinu, odakle su otuđili veću količinu telekomunikacijske i druge tehničke opreme.

U poljima kukuruza

Odmah nakon provale policija je, po dojavi zaštitarske službe, krenula u potragu koja je vrlo brzo dala rezultate. Svega nekoliko kilometara dalje pronašla je auto no kada su policajci krenuli prema njemu  radi kontrole vozilo je krenulo prema njima s namjerom da ih pregazi, kazali su u varaždinskoj policiji. Jedan od policajaca tada je prvo pucao u zrak, a nakon toga u gume vozila.

Unatoč tome razbojnici su se vozilom ponovo dali u bijeg no napustili su ga nakon nekoliko stotina metara i izgubili se u poljima kukuruza.

U potragu su nakon bijega uključene varaždinska i međimurska policijska uprava a a angažiran je bio i pas tragač PU zagrebačke, dron te helikopter specijalne policije.

Intenzivne mjere traganja polučile su rezultat te je oko 9 sati u četvrtak pronađen i uhićen jedan od počinitelja, rumunjski državljanin star 25 godina, dok se za 44-godišnjakom intenzivno tragalo do danas kada je i uhićen, navodi se u priopćenju policije.

Komentiraj