Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NAKON UVOĐENJA TROŠARINA Zabilježeno najveće poskupljenje goriva ikad

[quote_box_center]

  • Kako je u posljednja dva tjedna cijena sirove nafte na svjetskim tržištima porasla za oko 15 posto, a bazna cijena benzina u Hrvatskoj u istom razdoblju za oko šest posto može se očekivati nastavak rasta cijena goriva i u idućim tjednima

[/quote_box_center]

Prema informacijama portala cijenegoriva.info kada se zbroji rast cijena zbog trošarina u subotu i skok u utorak, riječ je o najvećem poskupljenju goriva ikada.

Litra Eurosupera 95 poskupila je 32 lipe, čime ukupno poskupljenje iznosi 57 lipa u posljednja četiri dana. Cijena se kreće između 10,14 i 10,15 kuna ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najviša cijena ove vrste goriva od početka studenoga prošle godine. Prosječni spremnik od 50 litara danas je skuplji za čak 28,5 kuna u odnosu na prošli tjedan.

Litra Eurodizela u utorak je poskupjela između 29 i 32 lipe, ovisno o kompaniji, i sada se prodaje između 9,37 i 9,40 kuna. U posljednja četiri dana litra ove vrste goriva poskupjela je ukupno 55 lipa, čime je prosječni spremnik od 50 litara skuplji čak 27,5 kuna. Ovo je ujedno i najviša cijena Eurodizela od kraja studenoga prošle godine.

Kako je u posljednja dva tjedna cijena sirove nafte na svjetskim tržištima porasla za oko 15 posto, a bazna cijena benzina u Hrvatskoj u istom razdoblju za oko šest posto može se očekivati nastavak rasta cijena goriva i u idućim tjednima.

Komentiraj

Source:NACIONAL