Dalibor Melvard (63) je, nakon gotovo mjesec dana intenzivne potrage, prije dva tjedna pronađen mrtav u bunaru obiteljske kuće u Gundulićevoj ulici u Daruvaru, a za njegovo ubojstvo sumnjiči se podstanar te kuće Danijel Perković (29). Reporteri Nacionala posjetili su susjede osumnjičenoga kako bi saznali više informacija o ubojici.
Svi susjedi s kojima su razgovarali dijele mišljenje kako je kuća u kojoj je živio Danijel Perković, osumnjičenik za ubojstvo Melvarda, bila na lošem glasu zbog drogiranja, opijanja, ali i nasilništva. Osim Perkovića, kojega policija sumnjiči za ubojstvo, susjedi spominju i njegova prijatelja koji je navodno s njim živio u kući u Gundulićevoj ulici.
“U toj se kući non-stop pilo i drogiralo. Stalno smo zvali policiju. Prošlo sam ljeto čuo i pucnjeve iz te kuće”, izjavio je za Nacional susjed kuće u kojoj se dogodio incident.
Također kažu kako su kuću iznajmila dvojica mladića, jedan od njih je osumnjičeni Danijel Perković, prije otprilike godinu dana te da su ih vlasnici pokušavali istjerati zbog njihovog problematičnog ponašanja i brojnih incidenata.
“Divljali su neregistriranim autom, a nisu imali ni vozačku. Prije nekoliko mjeseci opljačkali su trgovinu u susjednoj ulici. Kuća je bila dobro poznata policiji. Vlasnici su ih neko vrijeme pokušavali istjerati”, rekao je njihov poznanik.
Neregistrirani automobil i nas je dočekao parkiran ispred kuće za koju Daruvarčani pričaju da se ondje često konzumirao alkohol i sve vrste droge i opijata, od ljepila pa nadalje. Prema njihovim tvrdnjama, u kući u Gundulićevoj ulici u Daruvaru već je bilo tučnjava, razbijenih glava i napada nožem pa je policija, kako kažu, morala intervenirati svaki drugi tjedan. No ovoga puta, napad je završio kobno jer je nesretnog Dalibora Melvarda stajao života. Susjeda je objasnila što se događalo toga dana.
“Ubila su ga dva podstanara s kojima je toga dana pio. Kasnije su ga bacili u bunar u dvorištu krajem šestog mjeseca. Navodno su nešto slično ranije napravili još jednom čovjeku, izboli su ga i ostavili u vinogradima, ali je on preživio”, izjavila je dodavši kako su podstanari stalno bili pod utjecajem droge, a vrlo vjerojatno i u trenutku ubojstva.
Motiv ubojstva zasad nije poznat ni susjedima osumnjičenika, niti policiji. Jedni smatraju da su ga htjeli opljačkati, a drugi pak da zbog utjecaja teške droge nisu bili svjesni što čine.
Od osoba koje su poznavale ubijenog Dalibora Melvarda doznajemo da se radilo o siromašnom samcu, nekad uglednom daruvarskom ekonomistu, koji je volio društvo, a navodno je bio sklon alkoholu. Nije poznato da je Dalibor Melvard imao bilo kakve odnose s osobama koje se sada dovode u vezu s njegovim ubojstvom. Daruvarčani pretpostavljaju dea su se slučajno sreli u nekom ugostiteljskom objektu te kasnije zajedno otišli na piće u kuću u kojoj je Dalibor Melvard ubijen.
Kuća ubojstva
Podsjetimo, Melvard je otišao od kuće 24. lipnja i od tada mu se izgubio svaki trag. Nestanak je 26. lipnja prijavila njegova sestra, ugledna daruvarska liječnica, Jirinka Gatalica-Melvard. Kaže kako je čula razne priče o načinu na koji je skončao njezin brat, ali želi pričekati službene informacije. Od ubojstva do pronalaska tijela prošlo je gotovo mjesec dana.
Bjelovarska policija je 20. srpnja potvrdila da je u dvorištu obiteljske kuće u Daruvaru dan ranije pronađeno tijelo 63-godišnjeg ubijenog muškarca čiji je nestanak prijavljen još 26. lipnja.
Danijel Perković, 29-godišnjak iz Daruvara, osumnjičen je za ubojstvo Daruvarčanina Dalibora Melvarda. Sumnjiči se da je žrtvu izudarao letvom više od 20 puta, bacio s balkona te potom živog gurnuo u bunar. 
Prema priopćenju bjelovarskoga Županijskog državnog odvjetništva, sudac istrage bjelovarskoga Županijskog suda odredio je osumnjičenom Danijelu Perkoviću istražni zatvor zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo.
Tužiteljstvo smatra kako postoji opravdana bojazan da bi osumnjičenik na slobodi ponovno počinio teško kazneno djelo. Policija je protiv Perkovića više puta podnijela prijave, ali on je brzo izlazio na slobodu i nastavljao po starom.

Komentiraj