NAKON TRI POZIVA Državni ured za upravljanje državnom imovinom i dalje ignorira Antikorupcijsko vijeće

Patrik Macek/PIXSELL

[quote_box_center]

  • “Mislim da nije dobra poruka da DUUDI ni nakon tri poziva ne dostavlja svoje izvješće i ignorira Antikorupcijsko vijeće. Ja ne znam koji je razlog tome, ni nakon požurnica ne dobivamo odgovore. Nadam se kako će nam dostaviti svoje izvješće jer njihova odgovornost je velika. Kad pogledamo posljednje izvješće Državne revizije o pitanju Croatia osiguranja, možemo vidjeti da je uloga DUUDI-ja i te kako velika”, ustvrdio je Frano Matušić

[/quote_box_center]

Predsjednik Antikorupcijog vijeća, Frano Matušić (HDZ), prozvao je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) da odbija surađivati, jer se oglušio na tri poziva vijeća o dostavi izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u svojem području odgovornosti.

“Mislim da nije dobra poruka da DUUDI ni nakon tri poziva ne dostavlja svoje izvješće i ignorira Antikorupcijsko vijeće. Ja ne znam koji je razlog tome, ni nakon požurnica ne dobivamo odgovore. Nadam se kako će nam dostaviti svoje izvješće jer njihova odgovornost je velika. Kad pogledamo posljednje izvješće Državne revizije o pitanju Croatia osiguranja, možemo vidjeti da je uloga DUUDI-ja i te kako velika”, ustvrdio je Matušić.

Najavio je kako će Vijeće krajem lipnja ili početkom srpnja, u suradnji s Transparency Internationalom Hrvatska, održati tematsku sjednicu o percepciji i prevenciji korupcije u Hrvatskoj.

Vladu je pozvao da dostavi prijedlog akcijskog plana za provedbu Strategije borbe protiv korupcije.

“Strategija je ‘mrtvo slovo na papiru’ dok se ne donese akcijski plan, jer bez njega su nam svima vezane ruke i ne možemo ništa raditi, a to nije u redu. Vlada je trebala istovremeno sa Strategijom donijeti i akcijski plan”, rekao je Matušić.

Tematska sjednica o medijima

Član Vijeća i predsjednik Sindikata novinara Hrvatske, Anton Filić, predložio je pak da se održi i tematska sjednica o hrvatskim medijima i transparentnosti vlasništva u njima.

Matušić se slaže da je riječ o važnoj temi, a najavio je kako bi se vlasništvom nad medijima Vijeće moglo pozabaviti sredinom srpnja ili početkom rujna.

Vijeće je jednoglasno poduprlo izvješća o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Državnog izbornog povjerenstva, Agencije za javno-privatno partnerstvo te Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Komentiraj

Source:M.Z./HINA