Nakon tri dana obustave, varaždinska Čistoća u četvrtak nastavlja odvoziti otpad

Komunalna tvrtka Čistoća u četvrtak nastavlja odvoziti miješani komunalni otpada iz grada Varaždina i još 14 jedinica lokalne samouprave, priopćili su iz te tvrtke nakon što se gradonačelnik Neven Bosilj u srijedu sastao s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem.

„Napravili smo zajednički hodogram i po njemu ja vjerujem da ćemo u roku od  24 do 48 sati pokrenuti odvoz mješovitog komunalnog otpada iz grada Varaždina i ostalih 14 jedinica lokalne samouprave“, izjavio je Bosilj nakon sastanka.

Iz Čistoće su obavijestili javnost da sutra nastavljaju s odvozom komunalnog miješanog otpada (crne kante).

Čistoća je u utorak prekinula odvoz miješanog komunalnog otpada zbog nemogućnosti njegovog odlaganja, kao i odluke državnog inspektorata da zabrani dovoz u pretovarnu stanicu u Poljani Biškupečkoj u kojoj je trenutno 600 tona otpada, a za koje je naloženo uklanjanje u roku od 15 dana.

Varaždinska Čistoća prestala odvoziti otpad, traže od građana da ga “zadrže kod sebe”

U jedinom odlagalištu otpada u Varaždinskoj županiji, u Jerovcu na području grada Ivanca, ne žele primiti varaždinski otpad, što je zajedničko stajalište predstavnika svih političkih opcija u Gradskom vijeću Ivanca.

Ministar Ćorić je naglasio da se već prije događalo da nema razumijevanja između jedinica lokalne samouprave.

„Predstavnici jedinica lokalne samouprave iz njima znanih razloga ne žele iskoračiti u razumijevanju prema drugim jedinicama lokalne samouprave i otvoriti svoja odlagališta za dodatno odlaganje“, rekao je Ćorić.

Nakon sastanka iz Grada Varaždina priopćili su da je dogovoren hodogram do kraja godine kojim je riješen problem odvoza miješanog komunalnog otpada za grad Varaždin i jedinice lokalne samouprave kojima Čistoća pruža uslugu odvoza otpada. Dodali su da je ministar Ćorić pokazao iznimno razumijevanje i kooperativnost za rješavanje problema za koji odgovornost snose bivša gradska vlast i uprava Čistoće.

Čistoća dnevno prikuplja oko 50 tona miješanog komunalnog otpada, a godišnje oko 11.700 tona.

Komentiraj