EPA/ANGELO CARCONI

Nakon Taormine, Justin Trudeau posjetio potresom pogođeni Amatrice

Kanadski premijer Justin Trudeau u nedjelju je posjetio talijansko mjesto Amatrice, najpogođenije potresom koji je zatresao središnji dio Italije 24. kolovoza 2016., a samo u tom gradu smrtno je stradalo 300 stanovnika.

Trudeau je, nakon summita članica G7 u Italiji planirao ostati još tri dana.

U ponedjeljak bi se u Vatikanu trebao sastati s papom Franjom, a u utorak sa svojim talijanskim kolegom Paolom Gentilonijem, kao i s predstavnicima poslovnog svijeta.

Ležerno odjeven, sa sunčanim naočalama i šarmantnim osmijehom stigao je u Amatrice te se pozdravio sa stanovnicima i sa spasiocima, potom posjetio “crvenu zonu”- područje u ruševinama te sa suprugom zaustavio pred spomen pločom.

“Ovdje sam kako bih sa stanovništvom Amatricea podijelio patnju koju su prošli za vrijeme i poslije potresa, u znak solidarnosti i prijateljstva. Talijansko-kanadska zajednica i čitav kanadski narod bili su iznimno pogođeni viješću o potresu i žrtvama”, rekao je.

Napore talijanskih vlasti da se Amatrice obnovi u međuvremenu su omeli novi slabiji potresi koji su regiju pogodili u listopadu, a potom u siječnju. Nije bilo žrtava no broj građevina za obnovu se uvišestručio.

Komentiraj