NAKON SUICIDA PROČELNIKA Kirin “Još računamo manjak u gradskom proračunu”

‘Samo se moje ime ističe u medijima’, požalio se novinarima gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, ali nije odgovorio na primjedbu da je osobno potpisao priopćenja o smrti virovitičkog pročelnika za financije Siniše Palma te da je mrtvog čovjeka optužio da je kockar.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin danas je došao u Zagreb na ročište u suđenju za ‘aferu Fimi media’ u kojem ga se tereti da je, kao ministar unutarnjih poslova u vladi Ive Sanadera, svojedobno prebacio milijun eura iz državnog proračuna na račun HDZ-a. Međutim, okupljene novinare ovoga puta više je zanimao manjak od 17 milijuna kuna u proračunu Grada Virovitice koje je navodno pronevjerio pročelnik za financije Siniša Palm prije nego što je 31. svibnja ove godine počinio samoubojstvo pod još nerazjašnjenim okolnostima, piše Novi list.

“Još računamo manjak u gradskom proračunu. Banka računa”, dobacio je Kirin okupljenim novinarima u zgradi Županijskog suda u Zagrebu.

Pritom se u kratkom razgovoru s nekolicinom novinara požalio da ga mediji posljednjih dana neopravdano napadaju zbog Palmovog samoubojstva.

“Samo se moje ime ističe u medijima”, požalio se Kirin, ali nije odgovorio na primjedbu da je osobno potpisao priopćenja o Palmovoj smrti, te da je mrtvog čovjeka optužio da je kockar.

“Da ste pravi istraživački novinari, istražili bi to što sam rekao. To su informacije koje sam ja dobio”, dodao je.

Na pitanje novinara je li Palm kockao preko interneta, kako se nagađa, Kirin je kazao da to “ne zna”.

“Sve će se saznati kad istraga bude završena”, kazao je virovitički gradonačelnik.

Nakon što je 3. lipnja Palm pronađen obješen na teško pristupačnom području pored Drave, dvadesetak kilometara od Virovitice, Kirin je u nekoliko priopćenja objavljenih na službenim stranicama Grada Virovitice napisao da je ovaj oštetio gradski proračun “za milijune” te da je novac potrošio na kocki, ali nije iznio nikakve dokaze tim tvrdnjama.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner