EPA/JOHN TAGGART

NAKON STRAŠNOG POKOLJA Amerika neće tolerirati prijetnje protiv muslimana

Američke vlasti objavile su u srijedu da neće tolerirati nikakve prijetnje protiv muslimana koje su se masovno pojavile nakon atentata u Orlandu, posebno u gradu iz kojeg potječe počinitelj, Fort Pierceu.

“Širenje prijetnji nije samo loše nego u većini slučajeva protuzakonito. To treba prestati”, rekao je savezni tužitelj za Floridu Lee Bentley na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o tijeku istrage tog masovnog ubojstva, najgoreg u SAD-u nakon onog 11. rujna 2001.

Masakr je počinio u nedjelju u gay klubu u Orlandu Amerikanac afganistanskog podrijetla Omar Mateen. Ubio je 49 ljudi a 53 je ranjeno od kojih su mnogi još u životnoj opasnosti.

“Te prijetnje odvraćaju pozornost od onoga što bi snage reda morale činiti”, dodao je Bentley.

Predstavnik FBI-ja Ron Hopper rekao je na istoj konferenciji za novinare da je “kršenje građanskih prava prioritet za FBI”.

“Istražit ćemo sve incidente protiv pojedinaca, posebno one vezane uz rasu, vjeru ili seksualnu orijentaciju”, rekao je.

Vlasti su pozvale i građane da im pomognu u istrazi.

Bentley i Hopper nisu željeli komentirati informacije po kojima je supruga napadača navodno optužena jer je znala za plan svog muža.

Komentiraj