NAKON SMRTI SENEGALCA U sukobima afričkih imigranata i policije u Kataloniji 24 ozlijeđena

EPA/JAUME SELLART

U sukobima koji su u utorak izbili između afričkih imigranata i policije u Salou, primorskom turističkom gradiću u španjolskoj pokrajini Kataloniji, ozlijeđene su 24 osobe od čega 16 policajaca nakon što je ujutro poginuo Senegalac bježeći pred policijom.

Muškarac star 50 godina poginuo je nakon pada s balkona trećeg kata prilikom policijske akcije protiv nezakonite ulične prodaje kopija torbi, novčanika, nogometnih dresova, CD-ova i ostalih predmeta čime se uzdržavaju brojni afrički imigranti.

 

  • Katalonska policija počela je operaciju u 6 ujutro nakon što je dobila sudsko dopuštenje ući u tri stana za koje se sumnjalo da su povezana s mrežom uličnih prodavača.

 

U jednom od stanova nalazio se poginuli muškarac koji je čim je čuo uzvik „policija“ otrčao na balkon i s njega skočio, premda nije bilo nikakve interakcije s policajcima, rekao je glasnogovornik policije Xavier Gamez.

Oko 200 afričkih imigranata tražilo je da senegalski veleposlanik pogleda beživotno tijelo i da se provede autopsija.

Nakon što su medicinski službenici počeli odvoziti tijelo došlo je do naguravanja prosvjednika i policije na koju su zatim bacali kamenje, pepeljare i stolce iz lokalnih kafića.

Prosvjednici su se ukopali u Aveniji Barcelone, žili kucavici Saloua, te se nemaju namjeru povući dok policija ne pusti jednog privedenog te još 12 osoba ranije uhićenih u operaciji protiv nezakonite ulične prodaje.

Komentiraj