Nakon smrti djevojčice majci prijeti do 15 godina zatvora

Dvogodišnja djevojčica koja se danima borila za život u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici u nedjelju je preminula.

Djevojčicu je u srijedu ujutro u Opću bolnicu u Novoj Gradiški donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu u Zagreb.

Roditeljima, 27-godišnjem ocu i 24-godišnjoj majcu, u subotu je određen jednomjesečni pritvor, nakon što su djelomično priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta.

Majka je prvooptužena i nju se tereti za čak pet kaznenih djela povrede djetetovih prava, kao i za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede.

Otac, drugooptuženi, već je bio prijavljivan za obiteljsko nasilje prema majci i supruzi te se njega tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

“Majci je stavljeno na teret da je počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede čija je posljedica da je dijete u bolnici u teškom stanju. Ocu se stavlja na teret povreda djetetovih prava, zanemarivanje i zlostavljanje u odnosu na svih četvero djece”, rekao je u subotu sudac Mile Soldo.

S obzirom na to da je djevojčica u međuvremenu preminula, kazneno djelo za koje se majka tereti prekvalificirat će se u “Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti”. To je u nedjelju u kratkoj izjavi za medije potvrdila županijska državna odvjetnica u Slavonskom Brodu, Mirela Šmital.

“Tijekom poslijepodneva dobivena je informacija da je oštećena dvoipolgodišnja djevojčica preminula. S obzirom na novonastalu okolnost doći će do izmjene kvalifikacije kaznenog djela koje se osumnjičenoj ženskoj osobi stavlja na teret u kazneno djelo iz Članka 120 Kaznenog zakona”, rekla je Šmital, prenodi Index.

Za to kazneno djelo propisana je kazna od tri do 15 godina zatvora.

Teško ozlijeđena djevojčica izgubila je bitku za život

Komentiraj