Nakon samo tri mjeseca Branko Ivanković dobio otkaz u Al-Ahliju

Hrvatski stručnjak Branko Ivanković više nije trener saudijskog Al-Alhija iz Jeddaha. Nakon samo pet susreta u kojima je upisao po dvije pobjede i poraza te jedan neriješeni ishod 65-godišnjak je dobio otkaz za koji je saznao za vrijeme gostovanja u TV emisiji.

Nakon ispadanja od Hilala u osmini finala azijske Lige prvaka Ivanković je u prvenstvo startao neriješenim ishodom s Al-Adalhom, pobjedom kod Al-Ettifaqa te domaćim porazom od Al-Wahde koju vodi Mario Cvitanović. S tim porazom je završila njegova tromjesečna epizoda na klupi saudijskog prvoligaša.

Ivanković je prethodno četiri godine vodio Persepolis s kojim je osvojio tri naslova prvaka Irana, tri superkupa, jedan kup, a igrao je i finale azijske Lige prvaka.

U bogatoj trenerskoj karijeri još je vodio i Dinamo gdje je na klupu sjedao u tri navrata osvojivši naslov prvaka i kup. Bio je i trener kineskog SD Lunenga s kojim je također osvojio prvenstvo, a radio je i u saudijskom Al-Ettifaqu, Al-Whadi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Varaždinu, engleskom Bedworth Unitedu, Rijeci i Hannoveru.

Vodio je reprezentaciju Irana s kojom se plasirao na Svjetsko prvenstvo 2006. godine, a bio je i pomoćnik hrvatskih izbornika Mirka Jozića i Miroslava Blaževića s kojim je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Komentiraj