Nakon propasti Superlige, engleski klubovi dodvoravaju se navijačima

Borba za London, ili originalno Battle of London, naziv je mini-turnira koji je u fazi nastajanja, a na kojemu će u sklopu predsezone nastupiti nogometaši Chelsea, Tottenhama i Arsenala. Dakle, umjesto klasičnog i tradicionalnog odlaska u Aziju, Australiju ili SAD na pripremne turnire koji su europskim klubovima itekako dobro plaćeni, londonski klubovi odlučili su ostati kod kuće i organizirati turnir čiji će prihod od ulaznica ići u humanitarne svrhe.

Pretpostavka je da se i na ovaj način spomenuti klubovi žele ispričati i dodvoriti navijačima nakon fijaska oko europske Superlige, iako je naravno jedan od razloga i to što je zbog korona-krize svako putovanje, posebno između kontinenata, dodatno komplicirano. Također, plan je da i kroz ovaj turnir, obzirom da je plan da tribine budu otvorene, klubovi testiraju pravila koja će u sljedećoj sezoni biti vezana za COVID-protokole.

Za sada je plan da se odigraju tri utakmice i da svaki od klubova bude domaćin po jednoj utakmici, a turnir će se odigrati u periodu između finala Europskog prvenstva i početka Premier lige, dakle u drugoj polovici srpnja ili početkom kolovoza.

Osim ovog turnira, iz Chelsea su već najavili da će odigrati više utakmica protiv engleskih niželigaša, dok je Arsenal najavio prijateljske utakmice u Škotskoj, ali i na svom Emirates stadionu.

Komentiraj