Na red su došli i studenti? Sve više fakulteta traži covid-potvrde ili negativan nalaz testa

Autor:

30.09.2021., Zagreb - COVID putovnica na mobilnom uredjaju. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Dva su tjedna protekla otkako nastavnici, profesori, učitelji i predavači pri ulasku u obrazovne ustanove, neovisno radi li se o osnovnim ili srednjim školama, fakultetima ili institutima, moraju predočiti covid propusnice, a sada se ta obveza sve više proširuje i na studente.

Naime, odlukom Nacionalnog stožera o upotrebi covid propusnica do sada nisu bili obuhvaćeni studenti, oni covid propusnice, negativan test ili drugi dokument kojim dokazuju da su preboljeli virus u visokoobrazovnim ustanovama pokazuju samo ako je fakultet, odnosno Fakultetsko vijeće tako odlučilo, a takvoj praksi sada se priklanja sve više visokoobrazovnih ustanova, piše Večernji list.

Sami plaćaju test

Tako od jučer studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta moraju imati dokument kojim dokazuju ili da su preboljeli ili da su negativni ili da su se cijepili da bi mogli pristupiti predavanjima. Testiranje za studente zagrebačkog Filozofskog fakulteta bit će besplatno, odlučili su tako na fakultetu, do kraja ovog tjedna, a od sljedećeg tjedna studenti će sami snositi trošak testiranja.

“Svi zaposlenici, studenti i posjetitelji dužni su na zahtjev portira, nastavnika, pročelnika, voditelja službi ili druge osobe zadužene za pregled na prostoru cijelog fakulteta pokazati valjanu EU digitalnu covid-potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju, testiranju ili kontraindikacijama za cijepljenje protiv koronavirusa te identifikacijski dokument. Molimo za razumijevanje i suradnju svih uključenih u nastavni proces kako bi se nastava u još jednom pandemijskom semestru mogla neometano odvijati”, istaknuto je u odluci dekana Domagoja Tončinića.

Sve o covid potvrdama: Kada je možete zatražiti, koliko dugo vrijedi…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.