Photo: Thomas Kraus/dpa

Nakon prisilnog slijetanja nije pronađen eksploziv u zrakoplovu

Njemačka policija objavila je u nedjelju da nije pronađen eksploziv u zrakoplovu EasyJeta koji je prisilno sletio u subotu u Koelnu nakon “sumnjivog razgovora” koji je u njemu vođen.

Policija je uz pomoć pasa tragača pregledala avion te potom objavila da ništa nije pronašla.

Trojica britanskih putnika (31, 38 i 48 godina) privedeni su nakon slijetanja i policija ih i dalje ispituje. Oni do sada nisu bili poznati službama sigurnosti.

Zrakoplov Airbus A319 na letu između Ljubljanje i Londona je sletio u subotu u njemačku zračnu luku Koeln-Bonn nakon čega je pokrenuta velika policijska operacija i poremećen je zračni promet nekoliko sati.

Pilot se odlučio sletjeti nakon što su putnici prijavili članovima posade zrakoplova da trojica muškaraca spominju riječi povezane s terorističkim aktivnostima poput “bomba” i “eksploziv”, rekao je  glasnogovornik policije.

Policija je pregledala zrakoplov i ispitala putnike nakon što je ukupno 151 putnik sigurno evakuiran iz Airbusa 319.

Zbog slučaja je 30 letova preusmjereno iz Koelna na druge aerodrome ili odgođeno.

Trojica muškaraca su predana kriminalističkoj policiji u Koelnu. Policija je zaplijenila naprtnjaču jednog od njih i raznijela ju izvan zrakoplova.

U priopćenju, EasyJet je objavio da je pilot skrenuo zrakoplov “iz opreza, kako bi omogućio da letjelica prođe dodatne kontrole sigurnosti u Koelnu”.

Komentiraj