Pripadnici zagrebačke Službe i Odjela za mobilne jedinice Carine otkrili su 2. studenoga ilegalnu praonicu goriva i podzemne spremnike s naftnim derivatima namijenjenim crnom tržištu.

U sklopu pretrage kuće u okolici Zagreba, gospodarskih zgrada te prijevoznih sredstava kojima se koristio hrvatski državljanin pronađeno je oružje i streljivo, odnosno pet pušaka, pištolj, prigušivač te 5353 komada raznog vatrenog streljiva, piše Dnevnik.hr.

Također je pretragom dvorišnih i drugih objekata pronađeno postrojenje s opremom za uklanjanje boje i indikatora iz označenih naftnih derivata te veća količina naftnih derivata u ukupnoj količini od 19.900 litara. Nalazili su se u spremnicima te u autocisterni hrvatskih registarskih oznaka.

Dnevnik.hr piše i kako je u Petrinji, obavljajući mjere redovnog nadzora nad tvrtkom koja se nalazi na tom području, otkriveno pet podzemnih spremnika za skladištenje naftnih derivata. Utvrđeno je da se u jednom spremniku nalazi 24.059 litara naftnih derivata, za koje odgovorna osoba tvrtke nije imala propisanu dokumentaciju.

Iz Carine su objavili kako su protiv prekršitelja podnesene prijave, a roba i postrojenje s opremom bit će oduzeti.

Komentiraj