Nakon poraza na sudu Johnny Depp izbačen iz franšize “Čudesne zvijeri”

Nakon što je ponedjeljak londonski sud donio presudu po kojoj je tabloid The Sun bio u pravu kada je objavio kako je Johnny Depp „mlatitelj žene“ te time odbacio glumčevu tužbu i zahtjev za odštetom, došlo je do prve posljedice te sudske odluke. Johnny Depp, objavljeno je u petak, zamoljen je da napusti franšizu „Čudesne zvijeri“. Radi se o franšizi nastaloj po knjizi „Čudesne zvijeri i gdje ih naći“ JK Rowling. Do sada su snimljena dva komercijalno uspješna djela koja su u kinima diljem svijeta ukupno zaradila gotovo milijardu i pol dolara, a to su „Čudesne zvijeri i gdje ih naći“ te „Čudesne zvijeri: Grindewaldova zlodjela“. Upravo je Depp glumio Grindewalda, te je bilo najavljeno da će glumiti i u trećem dijelu. Sada je jasno da se to neće dogoditi.

Depp je u petak na Instagramu objavio „Želim vam reći da je kompanija Warner Bros. zatražila da napustim ulogu Grinewalda u franšizi ‘Čudesne zvijeri’ što poštujem, te sam se složio s njihovim zahtjevom“.

Zanimljivo, upravo je njegova uloga u franšizi „Čudesne zvijeri“ bila povod za tekst koji je objavio The Sun. Naime, naslov teksta glasio je „Kako JK Rowling može biti ‘iskreno sretna’ s davanjem uloge mlatitelju žene Johnnyju Deppu u novom filmu ‘Čudesne zvijeri’?“ Zbog tog teksta Depp je tužio The Sun, na suđenju održanom u srpnju nastojao je pobiti tvrdnje da je tukao i maltertirao svoju bivšu suprugu Amber Heard, dok je ona, kao svjedokinja obrane, navela 14 slučajeva u kojima ju je Depp tukao i maltretirao. Sudac Andrew Nicol u ponedjeljak je objavio da vjeruje da se u 12 od spomenutih 14 slučajeva dogodilo ono što je Amber Heard i rekla, te je odbacio Deppovu tužbu. Depp je najavio žabu na tu presudu.

Kompanija Warner Bros također se oglasila priopćenjem u kojem su naveli “Johnny Depp napustit će franšizu ‘Čudesne zvijeri’. Zahvaljujemo Johnnyju na dosadašnjem radu na filmovima. ‘Čudesne zvijeri’ trenutno se snimaju a za ulogu Gellerta Grindelwalda odabrat ćemo novog glumca“, naveo je glasnogovornik kompanije dodajući kako će se treći dio franšize naći u kinima u ljeto 2022. godine.

Komentiraj