Nakon što  je u nedjelju blizu Bovca smrtno nastradala 34-godišnja hrvatska padobranka iz Istre kojoj se nisu otvorili ni glavni ni rezervni padobran, dvije nesreće,  od kojih jedna sa smrtnim ishodom, zabilježene su u ponedjeljak u vježbama paraglidera u istom, sjeverozapadnom dijelu Slovenije, objavila je u utorak policija.

Kod mjesta Ozeljan blizu Nove Gorice u ponedjeljak nešto poslije 14 sati paragliderom je pala na zemlju 45-godišnja Nizozemka, te je smještena u bolnicu, pojasnila je lokalna policija.

Njena se letjelica na visini od 250 metara počela vrtjeti u krug, uslijed čega je paragliderka izgubila kontrolu i pala na zemlju na obližnji travnjak s teškim lomovima i ozljedama.
Istog dana, objavila je također policija, u blizini Sela nad Podmelcem kod Tolmina potraga je našla mrtvoga 58-godišnjeg paraglidera iz Njemačke čiji su nestanak prijavili njegovi prijateljii, nakon što se nije vratio.
Pronađen je mrtav u krošnji drveta, bez vidljivih tjelesnih ozljeda, a uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom, dodala je policija.

Komentiraj