Nakon što je Nacional otkrio kako se pokušava utjecati na premijera i ministra Butkovića, tko su kandidati za izgradnju Pelješkog mosta te što se mijenjalo u natječajnoj dokumentaciji, do danas u podne pristigle su tri ponude za izgradnju, ali daleko premašuju procijenjenu vrijednost.

Od osam ponuditelja koji su pozvani da daju ponude za izgradnju Pelješkog mosta i pristupnih cesta danas do 12 sati pristigle su tri ponude. Ponude su predali tvrtke Strabag, Astaldi zajedno s Içtas, tvrtka Cimolai s partnerom i kineska kompanija China Road and Bridge Corporation s partnerom.

Procijenjena vrijednost radova od strane naručitelja Hrvatskih cesta je 1,756 milijardi kuna, a ponude daleko premašuju procijenjenu vrijednost.

Astaldi s partnerom ponudio je izvesti radove za 2,5 milijardi kuna bez PDV-a, Strabag za 2,6 milijardi bez PDV-a, a China Road and Bridge Corporation s partnerima za 2,08 milijardi kuna bez PDV-a.

Podsjetimo, svega tri dana prije isteka roka za podnošenje obvezujućih ponuda za gradnju, Nacional je ekskluzivno doznao između kojih osam kandidata će se odlučivati tko će graditi Pelješki most, ključni infrastrukturni projekt koji se treba početi graditi za mandata Vlade Andreja Plenkovića. Radi se o projektu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 420 milijuna eura te koji se danima nalazi u središtu pozornosti zbog nastojanja političara iz BiH da ga se uspori i dovede u pitanje njegovu realizaciju.

Komentiraj