U četvrtak, 20. kolovoza, otvaraju se kino dvorane multipleksa Blitz-Cinestar

Nakon što su pet mjeseca bila zatvorena, kina Blitz-Cinestar otvoriti će se 20. kolovoza. Uvjeti pod kojim će kina raditi tek trebaju biti objavljeni, kao i filmovi koji će se prikazivati jer je poznato da su najveće filmske kompanije odlučile odgoditi premijere svojih najvećih hitova. Ono što je sigurno jest da će se dugo očekivani film „Tenet“ redatelja Christophera Nolana početi prikazivati 26. kolovoza dok će se od prvog dana otvaranja kina na programu naći film „Bijesan“ (Unhinged) sa Russellom Croweom u glavnoj ulozi.

Prema onome što se može saznati, od prvog dana otvaranja trebao bi se prikazivati i film „Još uvijek vjerujem“ (I Still Believe), glazbena romantična drama u kojoj glavne uloge glume Britt Robertson i Melissa Roxburgh. Ujedno, čeka se odobrenje kompanije Walt Disney da se 4. rujna počne prikazivati veliki potencijalni hit „Mulan“. Taj film, odlučila je kompanija Walt Disney, u brojnim zemljama, uključujući Ameriku i zapadnoeuropske zemlje, neće biti prikazan u kinima već na streaming platformi Disney+. U onim zemljama u kojima Disney+ nije dostupan, a među njima je i Hrvatska, film će u dogovoru s distributerima biti prikazan u kinima. Dogovor između kompanije Walt Disney i hrvatskog distributera Blitz je u tijeku te se očekuje da će se „Mulan“ početi prikazivati u domaćim kinima 4. rujna.

Ponovno otvaranje Blitz-Cinestara, najvećeg lanca kino dvorana u Hrvatskoj, iako je iznimno važan, za sobom vuče i određene upitnike. Ako će biti dopuštena 50-postotna popunjenost kino dvorana s poštivanjem razmaka te ako će toliko publike i doći u kina onda bi se to trebalo pokazati isplativim za vlasnika ovog multipleksa. Da bi se to ostvarilo, pored hitova kao što su „Tenet“ i „Mulan“ koji je svaki koštao 200 milijuna dolara, potrebno je formirati kino program koji će zadovoljiti publiku nakon što ta dva filma „odrade“ svoje. Predstavnici vlasnika multipleksa stoga će ovih dana razgovarati sa svim hrvatskim distributerima kako bi se formirao što bolji kino program kako bi se publika u maksimalno dopuštenom broju vratila u kina. U tom smislu američke filmske kompanije ne bi smjele više odgađati početke prikazivanja svojih filmova. Primjerice, novi film iz franšize James Bond „No Time to Die“  trebao bi se početi prikazivati 11. studenoga, dok bi se prije toga, 6. studenoga, trebao početi prikazivati film „Black Widow“ sa Scarlett Johansson u glavnoj ulozi. Proračuni oba ta filma također iznose 200 milijuna dolara.

Komentiraj