Nakon Oscara za ulogu kaskadera Brad Pitt odbija dvojnike u opasnim scenama

Brad Pitt osvojio je Oscara za najboljeg sporednog glumca za ulogu kaskadera Cliffa Bootha u filmu Quentina Tarantina „Bilo jednom u Hollywoodu“. Izgleda da ga je ta uloga pripremila za ono što ga je čekalo u filmu koji upravo dovršava, a to je „Bullet Train“. Radi se o akcijskom filmu s puno vratolomnih scena, a Pitt je odlučio veliku većinu opasnih scena odglumiti sam, bez korištenja usluga kaskadera. Radi se o filmu redatelja Davida Leitcha, poznatom po filmovima „John Wick”, „Deadpool 2” i „Atomska plavuša”, u kojem Pitt glumi jednog od plaćenih ubojica koji se nađe usred okršaja u jurećem vlaku. Pored Pitta, u filmu glume Sandra Bullock, Michal Shannon, Joey King, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz i Aaron Taylor-Johnson.

“Brad Pitt odradio je 95 posto kaskaderskih scena. On je rođeni sportaš što je i pokazao“,  izjavio je za portal Vulture Greg Rementer, pomoćni redatelj i koordinator kaskadera na filmu „Bullet Train“, dodajući kako se Pittova radna etika prenijela i na ostatak glumačke ekipe. „Nikada nisam imao toliko mnogo velikih glumaca u jednom filmu pri čemu su se svi isticali tjelesnom pripremljenošću. Svi oni izveli su nekoliko velikih akcijskih scena bez korištenja kaskadera“.

„Bullet Train“ temeljen je na stripu „Maria Beetle“ Kōtarō Isake i označava ponovni zajednički rad Leitcha i 57-godišnjeg Pitta. Naime, Leitch je svoju karijeru započeo kao kaskader i bio je Pittov dvojnik u opasnim scenama u filmovima „Troja“, „Klub boraca“ i „Gospodin i gospođa Smith“. Nakon toga prebacio se u redatelje gdje se istaknuo već svojim prvim filmom „John Wick“.

Čim je Pitt pristao na ulogu u filmu „Bullet Train“ ostatak glumačke ekipe vrlo mu se brzo pridružio. Proračun filma iznosi 80 milijuna dolara i, iako je datum premijere nepoznat, očekuje se da će to biti ove godine.

Komentiraj