Odlazni terminal zračne luke Zaventem u Bruxellesu, gdje je 22. ožujka izveden dvostruki samoubilački napad u kojem je 16 osoba ubijeno i pričinjena velika šteta, djelomično će biti otvoren u nedjelju, objavila je tvrtka Bruxelles Airport.

“Nakon svečanog otvorenja putnici triju letova će se registrirati tijekom nedjelje poslijepodne na odlaznom terminalu”, navodi Bruxelles Airport u priopćenju.

Odlazni terminal je velikim dijelom uništen u dvostrukom terorističkom napadu 22. ožujka, a zračna luka je morala biti potpuno zatvorena za putnički promet 12 dana. Ponovo je otvorena 3. travnja nakon što su privremeno postavljene instalacije koje su omogućile osiguranje 20 posto uobičajenog prometa u odlasku i taj se kapacitet od tada postupno povećava.

Od ponedjeljka registriranje za letove će se obavljati na odlaznom terminalu, navodi Bruxelles Airport.

Na svom portalu Bruxelles Airport objavio je da će se u ponedjeljak putnici 25 zrakoplovnih tvrtki moći registrirati na odlaznom terminalu.

“Kapaciteti zračne luke se povećavaju do 80 posto broja putnika prije napada”, dodala je tvrtka, koja se nada da će dostići puni kapacitet u drugoj polovici lipnja.

U razgovoru za flamansku televiziju VRT u subotu je guverner Belgijske državne banke BNB Jans Smets ocijenio da su napadi imali veliki utjecaj na belgijsko gospodarstvo, te da bi se negativan učinak mogao još osjetiti u drugom tromjesječju.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakINSIDER OUTSIDER Kino postaje kućno
Sljedeći članakHNL: Zagreb – Slaven Belupo 0-3
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.