Hina

NAKON NACIONALOVA OTKRIĆA DA JE TODORIĆ UPROPASTIO ŠANSU ZA SPAS AGROKORA Otkriveno i da je Sberbank prijavio Todorića za prijevaru i krivotvorenje dokumenata

Nacionalovo otkriće o tome kako je Todorić upropastio šansu za spas Agrokora odbivši ponudu kineskih investitora za ulaganje u njegovu tvrtku samo je jedno u nizu Todorićevih laži i prijevara. Naime, Sberbank je još prije dva mjeseca podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i koncerna Agrokor, doznaje Index.

Drugi čovjek Sberbanka najavio je tužbu protiv Todorića, ali je ostavio otvorenu mogućnost dogovora, no do dogovora očito nije došlo jer je već par dana kasnije dignuta kaznena prijava protiv Todorića i Agrokora. Sberbank je dignuo kaznenu prijavu u kojoj je prvookrivljenik Ivica Todorić, a drugookrivljenik Agrokor koje se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje dokumenata. Prijavljeni su i zbog povrede obveze vođenja poslovnih knjiga.

Cijela prijava temelji se na kreditu iz veljače te iz Sberbanka tvrde da ih je Todorić tada prevario, neistinito ih izvijestio o stanju u Agrokoru, prezentirao im dug manji nego što je i prikazao lažne bilance.

Podsjetimo, Nacional je nedavno otkrio kako je Todorić upropastio šansu za spas Agrokora. Moćni kineski investitor nudio mu je da njegov fond preuzme dvije milijarde eura duga Agrokora te da tako omogući normalno funkcioniranje koncerna, ali je Todorić to odbio.

Komentiraj