NAKON MANJE OD POLA GODINE Predsjednik Ubera Jeff Jones podnio ostavku

EPA/ALEX HOFFORD

Predsjednik Ubera Jeff Jones odlazi iz tvrtke nakon manje od pola godine, javlja BBC. Odluka je ‘potpuno neočekivana’, a izvori kažu kako je ostavka došla zbog frustracija oko zapošljavanja novog direktora operacija (COO), poziciju za koju Jones nije bio kandidat.

Ali, prema podacima tehnološke stranice Recode, Jones je otišao zbog stalnih problema oko seksizma i seksualnog zlostavljanja u Uberu. “Želimo zahvaliti gospodinu Jonesu na šest mjeseci koje je proveo s nama, i zaželjeti su svu sreću u budućnost”, stoji u službenom priopćenju ubera.

Nakon što je u javnost procurila snimka svađe sa jednim vozačem, suosnivač Ubera i izvršni direktor Travis Kalanick priznao je kako treba pomoć u vođenju tvrtke, a ranije ovog mjeseca objavio je kako tvrtka traži COO-a. Novi zaposlenik automatski bi doveo do nazadovanja Jonesa, kojeg nisu ni razmatrali za COO-a.

Neki izvori navode kako ovo nisu jedine promjene pred Uberom. Kalanick bi mogao napustiti svoje mjesto izvršnog direktora nakon što se izabere COO kako bi smirio investitore uoči potencijalne inicijalne javne ponude.

Komentiraj