Nakon kritika Našeg Hajduka uprava Hajduka odustala od prezentacije Strateškog dokumenta

Na skupštini dioničara Hajduka koja je zakazana za nedjelju, 19. srpnja, neće biti prezentiran strateški dokument naziva “Strategija HNK Hajduk do 2026”.

>> Naš Hajduk kritizirao radnu verziju strategije Hajduka

Predsjednik kluba Marin Brbić odlukom o dopuni i izmjeni dnevnog reda skupštine odustao je od prezentacije dokumenta nakon kritika koji je na njega uputila udruga Naš Hajduk kao suvlasnik 24,53% dionica kluba.

Prethodno je klub predstavnicima Grada Splita i udruge predstavio radnu verziju dokumenta, a Naš Hajduk je potom putem priopćenja istu kritizirao jer ne sadrži sportski dio koja bi po njima trebao biti temeljni element strategije.

Također su imali primjedbe na proceduru nastanka dokumenta u čijoj je izradi sudjelovala tvrtka Deloitte te nedostatku objašnjenja i razloga zbog kojih su u strategiji odabrani ciljevi ili inicijative.

Naglasili su da predstavljeni dokument ne daje jasan i zadovoljavajući odgovor koja je to poslovna strategija kojom će Hajduk iskoristiti svoje potencijale i ostvariti željene ciljeve.

Osim toga, na inicijativu Našeg Hajduka, dnevni red skupštine dioničara nadopunjen je s dvije nove točke. Radi se o pregledu financijskog poslovanja kluba za prvih šest mjeseci 2020. godine (nerevidirano izvješće) te polugodišnjem izvješću predsjednika Marina Brbića o stanju i poslovanju kluba za prvu polovicu 2020. godinu.

Komentiraj