Dusko Jaramaz/PIXSELL

NAKON KONCERTA U KNINU Thompson zaradio prekršajnu prijavu zbog glasnog vikanja ‘Za dom spremni’

Nakon što je u petak nastupao na koncertu ‘Pobjeda za heroje – Knin za vodotoranj’ u Kninu u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, policija je pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu uručila prekršajnu prijavu zbog glasnog pjevanja ‘Za dom spremni’.

Pjevač je jutros oko 3 sata na svom Facebooku objavio fotografiju policijske ‘čestitke’ i napisao:

“Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao “ZA DOM SPREMNI””.

U svojoj objavi dalje navodi da je cijeloj javnosti poznato da je Thompson pjevao pjesmu ‘Bojna Čavoglave’, koja u sebi sadrži stih ‘Za dom spremni’. Taj su stih pjevali glasno, jer ‘koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena’.

“Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI”, objašnjava dalje. Navodi i kako očito nekome smeta ‘i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru’.

“Je li policija svjesna što radi? Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu? I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?”, zaključuje Thompson na Facebooku.

Objava je u šest sat skupila više od dvije i pol tisuće ‘lajkova’, 650 komentara, a podijeljena je više od 680 puta.

Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela…

Posted by Marko Perković Thompson on Friday, August 5, 2016

Komentiraj