Nakon izbacivanja s US Opena oglasio se Đoković: “Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim”

 

Novak Đoković sinoć je izbačen s US Opena nakon što je, nenamjerno, lopticom pogodiio linijsku sutkinju u vrat.

On je, naime, na kraju prvog seta četvrtog kola protiv Pabla Carrena Buste, nervozan zbog izgubljenog breaka, napucao lopticu i slučajno pogodio linijsku sutkinju u vrat. Đoković je, nakon rasprave čelnika turnira na mrežui diskvalificiran.

Đoković se oglasio putem društvenih mreža, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i prema informacijama koje sam dobio osjeća se dobro, hvala Bogu. Njezino ime ne smijem otkriti zbog očuvanja njezine privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno.

Želim da ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač.

Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu podršku, kao i svojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve”, napisao je Đoković na svom Instagramu i Facebooku.

Službenim priopćenjem oglasio se i US Open.

“U skladu s pravilima Grand Slama, nakon što je namjerno opasno udario lopticu bez razmišljanja o posljedicama, sudac US Opena izbacio je Novaka Đokovića s turnira. Zbog toga će izgubiti sve bodove s ovog US Opena, a kaznit će ga se nagradom koju je dosad osvojio na turniru u dodatku s ostalim kaznama u vezi ovog incidenta.”

Podsjetimo, pravila na teniskim turnirima, pogotovo Grand Slamovima su i više nego jasna kada su u pitanju ovakvi incidenti.

“Igrači ne smiju niti u jednom trenutku fizički ugroziti suce, protivnika, gledatelje ili bili koju drugu osobu unutar igrališta. Sudac, u konzultacijama s nadležnima, može proglasiti diskvalifikaciju za kršenje ovog pravila.”

Komentiraj