Nakon dvomjesečne stanke, zastupnici se vraćaju u saborske klupe

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon dvomjesečne stanke, saborski zastupnici danas nastavljaju s radom. Jesensko zasjedanje traje do listopada, nakon čega slijedi stanka, a Sabor s radom nastavlja 14. studenoga sve do ustavne stanke 14. prosinca.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković ističe kako zastupnike očekuje intenzivan rad, s obzirom da je iz vlade došlo dosta zakonskih prijedloga. “Vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno, te da ćemo popraviti ocjene koje po istraživanju imamo od naših građana”, poručio je Jandroković.

Danas će se održati i Aktualno prijepodne, na kojem će zastupnici premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima postavljati pitanja. Plenkoviću i ministrima biti će postavljeno 38 pitanja. Prvi je na redu HRAST-ov Hrvoje Zekanović, a slijede ga dva SDP-ovca – Mihael Zmajlović i Željko Jovanović, dok će zadnje pitanje imati priliku postaviti HDZ-ov Mato Čičak.

I izvan sabornice moglo bi biti burno s obzirom da bi se predstojećih dana trebalo konačno razriješiti pitanje čelnog čovjeka Kluba zastupnika SDP-a, a moguće je i formiranje još nekih saborskih klubova nezavisnih zastupnika.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional