Nakon dopredsjednika Hajduk napustio i sportski direktor

Saša Bjelanović je podnio ostavku na mjesto sportskog direktora Hajduka koju je predsjednik Marin Brbić i prihvatio.

Tako je splitski klub u samo nekoliko dana nakon dopredsjednika Lukše Jakobušića ostao i bez prvog čovjeka stručne piramide.

Bjelanović je na Poljudu radio od travnja 2016. godine, a sportski direktor Bilih je bio od lipnja 2018. godine kada je naslijedio Marija Branca kojem je do tada bio pomoćnik.

U njegovom kratkom mandatu klub je promijenio čak četiri glavna trenera – Željka Kopića, Zorana Vulića, Sinišu Oreščanina i Damira Burića.

Za službene klupske stranice Bjelanović je ovom prilikom izjavio: “Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici i navijačima Hajduka. Funkcija koju sam obavljao u proteklom razdoblju bila je iznimno odgovorna i zahtjevna. Hvala Klubu na povjerenju koje mi je pružio, ali smatram da je došlo vrijeme za rastanak. Ostajem vjerni navijač, Hajduku želim svu sreću u nastavku sezone, kao i svome nasljedniku.

Predsjednik Marin Brbić je pak rekao: “U okviru razgovora o daljnjem kadrovskom jačanju Kluba na svim razinama, od igrača pa do Uprave, sportski direktor je stavio svoj mandat na raspolaganje, a ja sam mu se na koncu iskreno zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Imamo dobru momčad, ali prostora za poboljšanje i daljnji napredak, uključujući i ulazne i izlazne transfere, uvijek ima. Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novom sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje dosadašnje suradnje.

O potencijalnom Bjelanovićem nasljedniku je dodao: “U ovom trenutku imamo nekoliko otvorenih opcija za novog voditelja sportskog segmenta, a po usklađenju planova kandidata s planovima Kluba i okončanju razgovara, uslijedit će imenovanje o čemu ćemo naravno i obavijestiti javnost. Svjesni smo da nemamo baš puno vremena, ali nećemo srljati jer najvažnije je odabrati kandidata koji će se pokazati kao najbolje rješenje za Klub, kao što je i odabir Bore Primorca za voditelja Akademije HNK Hajduk ”Luka Kaliterna”.

Brbić je naposljetku zaključio: “Saši se iskreno zahvaljujem na predanom radu i vrlo korektnoj suradnji u teškim vremenima, obilježenim čestim izmjenama klupskog vodstva i trenera. Nakon uspostave financijske stabilnosti na redu je uspostava stabilnosti i u sportskom segmentu, a osoba na vrhu sportske piramide svakako je sportski direktor, pa shodno tome i posvećujemo posebnu pažnju.

Komentiraj