Nakon Budimira i Kramarić pozitivan na koronavirus

Nakon Ante Budimira još jedan član Vatrenih je nakon povratka s reprezentativnog okupljanja dobio pozitivan nalaz na koronavirus. Njemački Hoffenheim je danas objavio da su dva njegova igrača nakon povratka u klub bila pozitivna na testiranju, a magazin Bild donosi informaciju da se radi o Kasimu Adamsu iz Gane te Andreju Kramariću.

Obojica nisu imali kontakt s ostatkom suigrača i stručnog stožera te se trenutno nalaze u kućnoj samoizolaciji. Također nemaju simptome bolesti. Kramarić će tako propustiti ovotjedni derbi 4. kola Bundeslige u kojem njegova momčad dočekuje Borussiju Dortmund.

Nakon dva pozitivna slučaja u reprezentaciji oglasio se i HNS koji je poručio: “U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje su zaraženi Kramarić i Budimir, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab. Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je o pozitivnim testovima odmah obavijestila i nadležnu epidemiološku službu RH. Nadležna epidemiološka služba procijenila je kako reprezentativni suigrači Kramarića i Budimira te članovi stožera nisu bili rizični kontakti te da nije potrebno propisati obveznu samoizolaciju bilo kojem članu reprezentacije.”

Recimo da je Kramarić zbog odličnog ulaska u sezonu u kojem je u četiri nastupa u njemačkom prvenstvu i kupu postigao osam golova dobio nagradu za najboljeg igrača Bundeslige za mjesec rujan. Efikasan je bio i u reprezentativnom dresu obzirom da se upisao u strijelce u srazu sa Švedskom.

Komentiraj