NAKON 12 GODINA: Uhićeni počinitelji najveće pljačke u nizozemskoj povijesti

FaH

Dvanaest godina nakon što su lopovi pobjegli s 80 milijuna dolara vrijednim nakitom ukradenim u amsterdamskoj zračnoj luci Schipol, sedmero osumnjičenih uhićeno je u istrazi povezanoj s tom pljačkom, potvrdila je u subotu nizozemska policija.

Pet muškaraca i dvije žene, svi nizozemski državljani, pronađeni su u Amsterdamu i španjolskome gradu Valenciji. Osumnjičeni su da su počinili najveću plačku u nizozemskoj povijesti, koja je izvedena u visoko čuvanom prostoru u amsterdamskoj zračnoj luci.

Odjeveni u zaposlenike na aerodromu, članovi naoružane skupine opljačkali su kamion u kojemu su bili zaplijenjeni dragulji i drugi nakit.

Dio nakita koji je banda ukrala – vrijedan 37 milijuna  dolara – kasnije je pronađen u napuštenome automobilu na  izlazu a glavnina nakita nikad nije pronađena.

Policija je uhitila pet osumnjičenih muškaraca nekoliko mjeseci nakon pljačke  a svi su naknadno pušteni  zbog nedostatka dokaza protiv njih.

Glasnogovornik policije rekao je da su vlasti primile novu informaciju 2016, koja je “provjeravana dulje vrijeme”. Ona je omogućila uhićenja u petak i subotu.

Moguća su i nova uhićenja, dodala je policija.

Komentiraj