faH

Nakić predložio premještaj dijela pretrpane bolnice u Kukuljevićevoj

Ministar zdravlja Dario Nakić obišao je u četvrtak  Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež u Kukuljevićevoj ulici iz koje je  proteklih dana upućen apel zbog teških uvjeta rada i prekapacitiranosti, te kao jedno od rješenja predložio privremeni premještaj dijela te bolnice u KBC Zagreb  ili Psihijatrijsku bolnicu “Sveti Ivan” u Jankomiru.

“U kratkom roku ćemo pronaći adekvatno rješenje u pogledu premještanja dijela kapaciteta bolnice u Kukuljevićevoj kako bi premostili razdoblje do izgradnje nove dječje bolnice“, poručio je ministar nakon obilaska bolnice, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Kao jedno od mogućih rješenja predložio je premještanje dijela bolničkih kapaciteta u prostore KBC-a Zagreb ili Psihijatrijske bolnice u Jankomiru, za koje smatra da već sada imaju uvjete za prijelazno rješenja u relativno brzom roku.

Mogućnosti rješenja prekapacitiranosti smještaja unutar dječje psihijatrijske bolnice bila je i tema sastanka u toj bolnici, na kojemu su, uz ministra Nakića i ravnateljicu bolnice Vlatku Boričević Maršanić, sudjelovali pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum, predsjednik stručnog povjerenstva za organizaciju rada djelatnosti dječje i adolescentne psihijatrije u Gradu Zagrebu Igor Filipčić i djelatnici bolnice.

Ministar se složio sa zaposlenicima da bolnica u Kukuljevićevoj ulici nema adekvatne uvjete i ne udovoljava željenim standardima liječenja djece s osjetljivim zdravstvenim poteškoćama.

Upozoreno je i na potrebu za izradom novih uputa za upućivanja djece s potencijalnim psihičkim poteškoćama u bolnicu u  Kuljevićevoj, u koju se sada, tvrde zaposlenici, šalju i pacijenti bez prethodne obrade.

Zaposlenici psihijatrijske bolnice u Kukuljevućevoj, koja je u vlasništvu Grada Zagreba, proteklih su dana putem medija uputili apel da rade u nemogućim uvjetima.

Komentiraj